Nieuws

Premier Rutte ontvangt 1e exemplaar Wegwijzer BHV
30 december 2019

Twee decennia NIBHV-kennis samengevat en vanaf heden verkrijgbaar

Vandaag heeft minister-president Rutte in het Torentje een delegatie bedrijfshulpverleners ontvangen. Daarbij ontving de premier uit handen van Koos Pulleman, directeur van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening, het eerste exemplaar van Wegwijzer BHV. Het bevat twintig jaar NIBHV-kennis op het gebied van bedrijfshulpverlening.

500.000 bhv’ers

In Nederland hebben werkgevers de zorgplicht een veilige werkomgeving voor werknemers te creëren en de aanwezigheid van bedrijfshulpverleners speelt hier een cruciale rol in. NIBHV-directeur Koos Pulleman: “Dagelijks staan er zo’n 500.000 getrainde bedrijfshulpverleners klaar om directe ondersteuning te bieden wanneer er zich een onverhoopte situatie op het werk voordoet. Op de ruim anderhalf miljoen bedrijven die ons land telt is dit een schitterende verhouding, maar het is onze vurige wens om het aantal bhv’ers in Nederland in de komende periode uit te breiden.”

Delen van ervaring

Pulleman vervolgt: “Met Wegwijzer BHV willen we onze vertaling van wetgeving, kennis en ervaring delen die we in de afgelopen twee decennia hebben opgebouwd. Hoeveel bedrijfshulpverleners heb je nodig in je organisatie, met welke materialen kunnen zij hun taken uitvoeren en hoe kun je andere medewerkers laten meehelpen in geval van een incident: het is slechts een greep uit de talloze vragen die wij in dit document beantwoorden.”

Bent u op zoek naar een flexibele oplossing voor uw trainingen?

Dan bent u bij Safety 1st Nederland aan het juiste adres en zult u versteld staan van het groot aantal trainingen dat Safety 1st Nederland voor u kan verzorgen.

Locatie

Stationsstraat 24

5111 CK Baarle-Nassau

Geen bezoekadres