Nieuws

SSVV neemt maatregelen vanwege coronavirus (update: 20-05-2020)
25 mei 2020

Het kabinet heeft maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In dit bericht vertellen we hoe de SSVV hiermee omgaat.

Het kabinet heeft op 19 mei besloten vanaf 1 juni de volgende stap te zetten in het versoepelen van de coronamaatregelen. We hebben onze eigen maatregelen hierop aangepast. De belangrijkste aanpassing is dat we ons advies om voorlopig geen groepsgewijze, fysieke opleidingen en examens te organiseren, per 1 juni intrekken.

Certificatie

  1. De erkende certificatie-instellingen volgen het protocol van de Raad voor Accreditatie voor buitengewone gebeurtenissen en omstandigheden. Op basis hiervan bepalen zij in hoeverre en in welke vorm audits kunnen doorgaan en hoe zij omgaan met VCA-, VCO- en VCU-certificaten die na 12 maart 2020 (de datum waarop de overheid de eerste beperkende maatregelen aankondigde) verlopen of zijn verlopen.

Dispensatie voor diploma’s en certificaten uit het Centraal Diploma Register

  1. Diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt (of is verlopen), krijgen voorlopig dispensatie tot 1 september 2020. Tijdens deze periode mogen de diplomahouders tijdelijk met hun verlopen diploma blijven werken.
  2. Deze regeling geldt ook voor medewerkers van VCA- en VCU-gecertificeerde bedrijven die binnen drie maanden na hun indiensttreding hun diploma moeten halen. VCA-gecertificeerde bedrijven moeten deze medewerkers dan wel door een ervaren collega (met minimaal een VOL-VCA-diploma) laten begeleiden tot het moment dat zij wél succesvol examen hebben kunnen doen.
  3. Mensen die niet in de onder 1) en 2) genoemde groepen vallen, kunnen geen beroep doen op de dispensatieregeling.
  4. Er komen steeds meer mogelijkheden om weer examen te doen. Om te  voorkomen dat er een piek in de examenaanvragen ontstaat, vragen we mensen hun examen op tijd in te plannen.

Het bovenstaande geldt voor alle diploma’s en certificaten in het Centraal Diploma Register: B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCU, SOG-petrochemie en SOG-steigerbouw. Het CDR geeft bij diploma’s die na 12 maart zijn verlopen de volgende melding: ‘Dit diploma valt onder de dispensatieregeling van de SSVV in verband met het coronavirus. Dit betekent dat de diplomahouder tijdelijk met zijn verlopen diploma mag blijven werken.’

Opleiding en examinering

  1. De SSVV adviseert alle examencentra en opleiders dringend om groepsgewijze, fysieke VCA- en SOG-examens en -opleidingen uit te stellen tot 1 juni 2020.

    De erkende examencentra werken aan gezamenlijke uitgangspunten om groepsexamens vanaf 1 juni op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden.

 ​​​​Overige maatregelen

  1. De medewerkers van het SSVV-bureau werken tot 1 juni 2020 zo veel mogelijk thuis. Mogelijk is de SSVV hierdoor telefonisch minder goed bereikbaar.
  2. We annuleren onze eigen bijeenkomsten tot 1 juni 2020. De training voor nieuwe VCA-auditoren (1 april) wordt verplaatst naar 19 juni 2020. De centrale harmonisatiebijeenkomst (23 april) wordt verplaatst naar 8 oktober 2020. Voor de cursus Slimmer Toolboxen (15 april) moeten we nog een nieuwe datum zoeken.

(Bron: https://www.vca.nl/actueel/ssvv-neemt-maatregelen-vanwege-coronavirus)

Bent u op zoek naar een flexibele oplossing voor uw trainingen?

Dan bent u bij Safety 1st Nederland aan het juiste adres en zult u versteld staan van het groot aantal trainingen dat Safety 1st Nederland voor u kan verzorgen.

Locatie

Stationsstraat 24

5111 CK Baarle-Nassau

Geen bezoekadres